Agility och skogspromenad

Idag fick vi ha bilen och jag är ledig. Vad gör man då, jo, man skjutsar maken till bilpoolen och fortsätter själv tillsammans med hunden till klubben. Vi har varit å tränat agility och det gick jättebra, Sam var så duktig, lite taggad, det var ett tag sedan vi var där senast. Testade av lite olika banor och kombinationer. Agilitydelen är nog den han gillar bäst.
När vi så var trötta på att träna for vi in till Halmstad och fixade lite mer käk till honom. Att ha bil är bra, alltså passar man på att göra lite ärenden! Vi har köpt ett nytt hinder att ha hemma, mer käk till honom som sagt och fixat presenter till systerdottern Ida som fyller 7 år i morgon!

Vi tog en annan väg hem, via Femsjö och "Gula spåret" som kan rekommenderas, helt underbar natur och man får motion på köpet. Den långa slingan, den gula, börjar vid vägvisaren i Femsjö in i skogen, bara vanlig skogsväg farbar med t ex barnvagn. Andra delen fortsätter på andra sidan vägen, här blir det mycket svårt med barnvagn (går egentligen inte alls!). Nu börjar den tuffa delen med berg och dal, lite som urskog faktiskt. En bit in finns möjlighet att sitta ner för en medhavd fika, där finns ett bord med bänkar och är man "lite" religiös även ett kraftigt kors. Platsen används ibland till gudstjänster utomhus.


Även idag fick Sam sträcka lite på benen, just på den tuffare sidan finns det mycket varierad terräng med backar upp och ner med stenar och rötter att hålla reda på.När vi så kom ut ur skogen hade magen skrikit en del alltså for vi hem för att äta.
Efter en strapatsrik dag på planen och i skogen är man ju värd en liten stund på "ögat", eller hur?!Hund, svamp och älglöss

Äntligen är hösten här!! Nu kan man äntligen röra sig som man vill. Idag har vi på morgonen varit i vår "lunga", ett skogsparti intill vårt bostadsområde. Där tillbringar vi mycket tid med att lägga spår, plocka svamp eller bara få röra på sig.

Sam älskar det här, att få välja hur man vill ta sig fram, gå snällt vid sidan av matte, lulla lite vid sidan av eller helt enkelt bara få "spel" å rusa runt över stock å sten, lite hit å dit!

Ett par gånger nu har vi kommit hem med kassen full av svamp, så även idag!

Skogen är full av dessa härligheter!

Massor av kantareller! Nu börjar den mindre roliga biten, att rensa upp den!!

Det var ett så underbart ljus i skogen så man kunde inte låta bli att föreviga "Lilleman" i detta!!


När man vistas i skog och mark följer det kanske med en och annan fripassagerare, jag menar de "underbara" älglössen. Man kännar att de är där, men få tag om eller bort dem är nästan omöjligt.

RSS 2.0